Při výběru podložky na cvičení se často setkáte s levnými plastovými variantami. Avšak jejich dopad na životní prostředí je obrovský. My jsme se snažili najít materiál, který nezanechává ekologickou stopu. Rozhodli jsme se pro korek, jelikož je kvalitní, 100% přírodní a bez přidaných chemikálií a lepidel. Korková podložka je šetrná  jak pro nás, tak pro planetu.

Jak se získává korek?

Věděli jste, že se pro získání korku nepokácí jediný strom? Korek je kůra stromu, která se každých 9 let ručně odloupává z dubu korkového. Je to přirozený proces a strom není nijak poškozený. Některé stromy jsou s námi na planetě až 200 let. Duby navíc podporují biologickou rozmanitost lesů, jelikož poskytují domov některým ohroženým druhům rostlin a živočichů.

Bez odpadu

Korková podložka je 100% biologicky rozložitelná. Jakmile korkový produkt doslouží, zpět se rozloží a nevytváří tak zbytečný odpad. Korková podložka je navíc kvalitní a vydrží vám déle než obyčejné podložky, které se po krátké době začnou kroutit, drolit a trhat.

Jak vznikl název značky Korkie?

Napadlo vás někdy proč se jmenujeme Korkie? Název vychází ze slova korek. Tento materiál jsme si opravdu zamilovali. Milujeme ho nejen kvůli šetrnosti k přírodě, ale také pro jeho vlastnosti. Představuje přírodní, antibakteriální a měkký materiál, který je navíc protiskluzový.

Na výběr našich korkových podložek v různých designech se můžete podívat zde.

únor 23, 2022 — KORKIE, s. r. o.